Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Nueva Manteca :: Ode to Art Blakey & The Jazzmessengers

15 augustus 2021 @ 17:00 - 21:00

Nueva Manteca

Tribute to Art Blakey & The Messengers

Art is een ode aan de legendarische band Art Blakey and The Jazz Messengers. De vernieuwde internationale formatie van Nueva Manteca bekijkt beroemde composities van deze legendarische band vanuit een latin perspectief, Overbekende originals als Bluesmarch en Moaning worden naast minder bekende stukken op een verrassende manier bewerkt.

De cd “ART” zal in het voorjaar van 2021 verschijnen waarna de band ook op tour zal gaan en zal spelen in verschillende clubs en theaters.

NUEVA MANTECA

De status van Nueva Manteca is in de wereld van de Latin Jazz onomstreden. De groep brengt een synergie tot stand tussen Cubaanse muziek en jazzmuziek. De muziek van Nueva Manteca getuigt van inventiviteit, creativiteit en overtuigende muzikale ‘willpower’.

Nu is Nueva Manteca vernieuwd!

Nueva Manteca is terug in al zijn glorie – een nieuwe, adembenemende band met een frisse, internationale line-up afkomstig uit Nederland, Venezuela, Duitsland en Uruguay. Aftrap voor de vernieuwde band was een triomfantelijke tour in Colombia 2018. Door de jaren heen trad de band op op prestigieuze festivals, locaties en clubs over de hele wereld, waaronder Montreal Jazz Fest, Barranquijazz, SOB’s (NYC), Curaçao Jazz Fest, Yoshi’s (San Francisco) en vele malen op het North Sea Jazz Festival. 

Een ander hoogtepunt was een optreden op Heineken Jazz in Puerto Rico samen met Paquito D’Rivera en Michel Camilo,

De band had vele beroemde gast musici zoals o.a. Armando Peraza, Giovanni Hidalgo, Orestes Vilató, Luis Conte.

Nueva_Manteca

Tickets: € 15 (voorverkoop) / € 17.50 (deur)

LINE UP:

Oscar Cordero – trompet

Ben van den Dungen – saxofoon

Marc Bischoff – piano

Samuel Ruiz – bas

Enrique Firpi – drums

Nils Fischer – percussie

YOU TUBE

Gegevens

Datum:
15 augustus 2021
Tijd:
17:00 - 21:00

Locatie

Marriot