Movies that Matter Festival 2022 – Changing matters

Concordia CC is van de festivallocaties van het Movies that Matter Festival.

Voel de wereld veranderen op het Movies that Matter Festival 2022. Vooruit, achteruit en in richtingen die we nog nauwelijks bevatten. Bekijk ruim tachtig prachtige, spannende en aangrijpende documentaires en speelfilms van over de hele wereld. Beleef inspirerende debatten, Q&A’s en educatieve programma’s. Ontmoet regisseurs, activisten, denkers en deskundigen.

Van 8 t/m 16 april in Den Haag, op acht satelliet locaties en online: hét internationale filmfestival over mensenrechten. De kaartverkoop start op donderdag 24 maart.

Lees meer op moviesthatmatter.nl

English text

Concordia CC is one of the festival locations of the Movies that Matter Festival.

Feel the world changing at the Movies that Matter Festival 2022. Forward, backward and in directions we can barely comprehend. See more than 80 beautiful, exciting and touching documentaries and feature films from all over the world. Experience inspiring debates, Q&As and educational programmes. Meet directors, activists, thinkers, and experts.

From 8 to 16 April in The Hague, at eight satellite locations and online: the international film festival on human rights. Ticket sales start on Thursday, 24 March.

Read more on moviesthatmatter.nl

Cutting Edge Festival | Surprise Night 13 november

Laat je verrassen! Om deze editie van het Cutting Edge festival nog avontuurlijker te maken én omdat ProJazz dit jaar 10 jaar bestaat is zaterdag 13 november tot surprise night gedoopt. Dat betekent dat de inhoud van deze concertavond nog even een verrassing blijft! Wat we wel alvast prijs willen geven is dat we die avond zowel in het Koorenhuis als de gloednieuwe locatie te vinden zijn: Concordia CC. Natuurlijk kun je er op vertrouwen dat het een bijzondere avond wordt die helemaal past in de traditie van het Cutting Edge festival!

Klik HIER om losse tickets voor deze avond te bestellen.

Informatie Studenten- en ooievaarspas:
Reserveer je kortingticket(s) voor 13 november via mail info@projazz.nl.Met je pasje kun je tot 30 minuten voor aanvang concert je ticket ophalen.

Naast losse tickets is een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar voor het hele weekendprogramma van het Cutting Edge Festival. Met dit Yes! it’s weekend ticket krijg je toegang tot alle Cutting Edge concerten op 12, 13 en 14 november. Weekend tickets kunnen besteld worden via DEZE LINK.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis en maakt deel uit van de serie ProJazz in het Koorenhuis.

Black Achievement Month 15 oktober| Dipsaus X VPRO Presents: De Goede Immigrant Podcast

De première van de nieuwe podcast-serie van Dipsaus en VPRO. Tijdens het evenement zijn exclusieve fragmenten uit de eerste aflevering van de nieuwe serie te horen en gaat Mariam El Maslouhi in gesprek met schrijver Deborah Cameron over haar podcast-aflevering en hoofdstuk uit De Goede Immigrant.

In 2020 verscheen De Goede immigrant, een bundel die de ervaringen van migratie van niet-Westerse landen naar Nederland vertelt vanuit verschillende perspectieven. De bundel is samengesteld door Dipsaus en uitgegeven door Uitgeverij Pluim. In De Goede Immigrant komen mensen aan het woord over wie vaak gesproken en gedebatteerd wordt.

In een samenwerking met de VPRO presenteert Dipsaus nu een podcast-serie waarin een aantal auteurs van De Goede Immigrant dieper ingaat op hun ervaringen en verhalen. Nicole Terborg gaat met hen in gesprek op basis van hun verhalen.

15 oktober 2021

Ticket prijs : €5

Tijd: 19.30 uur (inloop)
20.00 uur (start programma)
Adres: Hoge Zand 42, Den Haag

KOOP HIER JE TICKETS

Op 15 oktober kunnen bezoekers in Concordia CC een dubbelprogramma in het kader van Black Achievement Month bezoeken. Eerst om 20:00 uur een podcast serie van Dipsaus en VPRO. Vervolgens de film Martin Luther King v.s. the FBI om 21:45 uur in Filmhuis Den Haag. Tickets via deze link. 

Breng je binnenkort een bezoek aan Concordia CC? Naast een ticket is een coronatoegangsbewijs nodig.

UIT Festival was geweldig!

Vol trots blikken we terug op een geslaagde editie van het UIT Festival in Den Haag. Het nieuwe culturele seizoen is weer geopend! Op 5 september hadden we dit jaar niet alleen in het Koorenhuis, maar ook op onze nieuwe culturele hotspot Concordia CC een uitgebreid cultuurprogramma.

Op het programma stonden onder andere: OPERA2DAY, Trio Lincan, Mushroom Mosis, Dipsaus liveshow, Robinson Jouwe en Share! van Sharon Overkamp & band.

Dank aan alle acts en optredens en we kijken nu al uit naar volgend jaar!

Foto’s: Floris Scheplitz

Huis voor Makers

Begin 2021 zijn wij gestart met Huis voor Makers. We gaan daarmee een samenwerking aan met verschillende podium- en performancekunstmakers. Deze makers doorlopen een coaching – en ontwikkelingstraject en richten zich o.a. op het maken van voorstellingen. Onze makers in huis zijn Arnold Baldé, Shah Tabibi, Pauline ten Böhmer & Suzanne Ypma.

De makers zullen de komende periode gebruiken om met elkaar kennis te maken, maar ook hun expertise en manier van werken met elkaar te delen. Door de makers bij elkaar te brengen krijgen ze de mogelijkheid van elkaar te leren, maar ook elkaar te inspireren. Huis voor Makers wil juist door dit soort initiatieven laten zien dat het niet alleen om het maakproces gaat, maar ook de noodzaak van verbinding. Door het opbouwen van een community word je versterkt als maker.

Met Huis voor Makers bieden wij ruimte voor nieuwe grootstedelijke verhalen en perspectieven en leveren een positieve bijdrage aan het makersklimaat in de stad.

Ben jij benieuwd wat onze makers gaan ontwikkelen en wanneer de ‘work in progress’ presentaties plaatsvinden? Check dan onze Instagram pagina. Ben jezelf een maker en nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met artistiek coördinator Rashida Boukhizou | shidaboukhizou@prins27.nl

Wat is Huis voor Makers?
Huis voor Makers is een community voor innovatieve en discipline overstijgende podiumkunstenaars. Het is een thuis voor makers die graag buiten hun comfortzone stappen. Bij Huis voor Makers vinden zij begeleiding op zowel artistiek als zakelijk niveau. Ontwikkeling, verbinding maken en elkaar inspireren staan hierin centraal.

Tijdelijke pop-up cinema in Concordia CC

Het Filmhuis presenteert een exclusieve pop-up cinema in de nieuwste culturele hotspot van Den Haag! Vanaf juni tot het najaar neemt het Filmhuis tijdelijk intrek in Concordia CC.

Binnen een korte tijd hebben beide partijen het oude zalencentrum aan het Hoge Zand een grote metamorfose gegeven waardoor er nu films vertoond kunnen worden.

De foyer heeft een likje verf gekregen, en het café is omgetoverd tot een gezellige plek met een frisse en eigentijdse look.

Wil je weten welke films er draaien? Check dan: https://www.filmhuisdenhaag.nl/agenda

Foto: Floris Scheplitz

Opening Concordia CC door wethouder cultuur

Op 22 april.jl vond de officiële opening van Concordia CC plaats, een nieuwe plek waar verschillende Haagse culturele instellingen zich vestigen. Daarnaast wordt het een ontwikkelplek voor makers en theater. Wethouder Cultuur Robert van Asten was aanwezig om het rode lint door te knippen. Daarmee werd het Concordiagebouw officieel geopend.

Wethouder cultuur Robert van Asten:
“In Concordia CC gaan straks mooie nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden ontstaan dankzij de mooie mix tussen vaste bewoners en mogelijkheden voor makers, podiumkunstenaars, broedplaatsen of gezelschappen om gebruik te maken van de locatie.”

De opening inclusief een korte rondleiding door het gebouw is via een livestream uitgezonden. Heb jij dit gemist? Niet getreurd, hieronder kun je de livestream terugzien.

Foto: Valerie Kuypers