UIT Festival | Concordia CC & Het Koorenhuis

We gaan weer UIT! Op 4 september vindt het UIT Festival plaats in Het Koorenhuis & Concordia CC. Zet deze datum alvast in je agenda!

We trappen het nieuwe culturele seizoen af op zondag 4 september. Het Koorenhuis en Concordia CC presenteren tijdens het UIT Festival een divers programma aan kunst, muziek, dans en cultuur.

GRATIS toegang!

Concordia CC 

Host: Deborah Cameron

13.00 – 22.00 | Tarana Labuche – ’Super Queens’- Foyer
Als kunstenaar gebruikt ze haar passie om op een positieve manier het sociale dialoog over gender-, ras-, en kansengelijkheid te bevorderen. ‘Mijn doel is om zowel kracht als kwetsbaarheid over te brengen op het doek.’

13.00 – 13.20 | OPERA2DAY- Zaal
Opera2Day brengt twee aria’s ten gehore uit hun nieuwe productie Don Quichot. In januari 2023 zal deze in première gaan. Serge van Veggel zal een toelichting geven.

15.00 – 15.30 | Toastmasters – Café
Waar kun je op een ontspannen, veilige manier leren om beter te spreken voor een groep mensen? Toastmasters nodigt je uit om deel te nemen aan Table Topics, een manier om je spreekvaardigheid en improvisatie te verbeteren.

19.00 – 19.45 | Lien Cornelissen & Band – Zaal
LIEN presenteert dé nieuwste muziekstroming van Nederland. T-pop wordt de hit van het seizoen. Tekenend voor de potentie zijn de nummers over ons lichaam. Ze heeft er tenslotte lang genoeg omheen gedraaid.

20.00 – 21.35 | I Africa Film Festival – ‘Nights of the Kings’ Zaal
Een jongeman wordt naar La Maca verbannen, een gevangenis diep in het Ivoriaanse woud. Volgens traditie moet hij bij de eerste maansverduistering als nieuweling een nacht lang de andere gevangenen vermaken met een verhaal. Wanneer ze niet tot zonsopgang aan zijn lippen hangen, moet hij het bekopen met de dood. Nerveus begint hij aan het verhaal van de legendarische bandiet Zama King.
Genre: drama | Lengte: 93 min | Regisseur: Philippe Lacôte

Adres: Hoge Zand 42, 2512 EM Den Haag

Het Koorenhuis

Host café: Felipe Ruiterman
Host Theaterzaal: Farbod Moghaddam

11.30 – 13.00 | SK-Kunsteducatieruimte 2.09
Aan de hand van het werk van twee bijzondere kunstenaars gaan de kinderen fantasie beesten maken. Er wordt gewerkt met Ecoline en simpele technieken, maar ook ‘andere’ materialen zoals touw, rietpennen, tandenborstels en rietjes.

13.00 – 15.00 | Poetry & CoffeeThe Messy Garden Clubruimte 0.13
Tijdens deze workshop (13.00 – 14.30) maak je een reis door jouw lichaam. Via reflectieopdrachten en contactoefeningen breng je in kaart wat voor beeld jij hebt van jouw eigen lichaam en gaan we op ontdekkingstocht langs de overtuigingen die er onder de huid schuilen. Om 14.45 is er een open podium voor de deelnemers van de workshop.

14.00 – 14.15 | De Kilkenny School of Irish Dance – Theaterzaal
Zowel Nederlanders als mensen uit het buitenland, die zijn gevallen voor de muziek en het ritme van de Ierse dans, komen samen. Ze delen de passie voor dans, en de wens om hun techniek voortdurend te verbeteren.

14.00 – 14.20 | Popschool Den Haag – JOAZ – Het Koorenhuis café
JOAZ is een Haags muziekduo bestaande uit Zoë Tausk en Joanne Gertenaar. De twee vormen al meer dan 4 jaar een duo en schrijven en spelen voornamelijk zelfgechreven akoestische nummers.

14.00 – 15.00 | Popschool Den Haag – Josha Nuis – ruimte 1.07
Popschool Den Haag verzorgt tijdens Het Uit Festival korte proeflessen op het drumstel. Ben je altijd al benieuwd geweest of drummen iets voor jou is? Kom dan zeker even langs om het uit te proberen! (Vanaf 7 jaar).

15.00 – 15.45 | Funky Music School Band – Theaterzaal
Bij de Funky Music School verzorgen zij naast lessen ook optredens. Dit keer nemen zij jullie mee in het muzikaal verhaal van Jazzy tones.

16.00 – 17.00 | Synergy Sessions presents KEIM- Het Koorenhuis café
KEIM transformeert minimalistische composities in elektro-akoestische soundscapes die niet stilstaan ​​bij ingewikkelde structuren of vormen. Afkomstig uit Zweden en Zwitserland speelt het duo muziek die doet denken aan hun cultuur en taal, maar dan op een moderne manier. Dit maakt de muziek fris, rustgevend, rustig en zet aan tot nadenken.

16.00 – 17.30 | MounaMay Group – Theaterzaal
MounaMay Group is de performance group van dansschool MounaMay Dance & Pilates. De groep is recentelijk weer begonnen in een nieuwe samenstelling. Het stuk dat zij gaan laten zien is een stuk met veel emotie in klassiek Egyptische stijl.

16.00 – 17.00 | Vrije Academie – ruimte 0.02
Denk je, lopend door een museum, ook weleens vertwijfeld: ‘Had ik maar kunstgeschiedenis gestudeerd!?’. Een hele goede gedachte want achter al die schilderijen, sculpturen en gebouwen gaan namelijk schitterende verhalen schuil. Begin oktober start in Het Koorenhuis de cursus “Introductie Kunstgeschiedenis”. In deze 10-weekse cursus neemt de docent van de Vrije Academie je mee van de Griekse oudheid tot de Mona Lisa. Tijdens het UIT Festival krijg jij alvast een voorproefje!

17.30 – 18.00 | Andres GB – Het Koorenhuis café
Andres, een professionele Spaanse gitarist en gitaarinstructeur woonachtig in Den Haag. Andres heeft o.a. gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium, Fontys en aan Musikene (Spanje). Naast een solo optreden, zal Andres ook een workshop “Triads & Pentatonics” geven.

18.00 – 18.30 | Connect & MixTheaterzaal
Connect en Mix is een kennisplatform voor creatievelingen die zich willen professionaliseren en als ondernemer hun passie en doel willen uitleven! Zij zijn er voor o.a. musici, artiesten, dansers, kunstenaars, film -en theatermakers.

19.00 – 19.25 | SOS – MOYO – Het Koorenhuis café
Zwevend tussen indiepop en knallende alternatieve psychedelische poprock is MOYO dynamisch en een frisse wind tussen de mainstream “radiopop”.

19.00 – 19.45 | SOS – Blue Milk ft. Benito – Het Koorenhuis café
Door hun muziek opent en omarmt Blue Milk de emotionele situaties van het leven en moedigt het aan om het bewustzijn over wereldse problemen te vergroten.

Benito | Op het podium schakelt hij razendsnel tussen hoge en lage energie; van agressie naar kwetsbaarheid en trance, met een uniek stemgeluid dat je het ene moment omverblaast en het andere moment zoete melodietjes weg zingt. 

19.00 – 19.45 | Jam & Juice – theaterzaal
Tijdens de jamsessies wordt urban live muziek gecombineerd met taal in de breedste zin van het woord. Jonge en net beginnende en meer ervaren artiesten, uit het urban circuit en daarbuiten, zijn welkom op het podium.

19.45 – 21.30 | DJ Ome Steef – Het Koorenhuis café
Waag jij je na zo’n drukke dag nog even op de dansvloer? Wij wel!

Adres: Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

Movies that Matter Festival 2022 – Changing matters

Concordia CC is van de festivallocaties van het Movies that Matter Festival.

Voel de wereld veranderen op het Movies that Matter Festival 2022. Vooruit, achteruit en in richtingen die we nog nauwelijks bevatten. Bekijk ruim tachtig prachtige, spannende en aangrijpende documentaires en speelfilms van over de hele wereld. Beleef inspirerende debatten, Q&A’s en educatieve programma’s. Ontmoet regisseurs, activisten, denkers en deskundigen.

Van 8 t/m 16 april in Den Haag, op acht satelliet locaties en online: hét internationale filmfestival over mensenrechten. De kaartverkoop start op donderdag 24 maart.

Lees meer op moviesthatmatter.nl

English text

Concordia CC is one of the festival locations of the Movies that Matter Festival.

Feel the world changing at the Movies that Matter Festival 2022. Forward, backward and in directions we can barely comprehend. See more than 80 beautiful, exciting and touching documentaries and feature films from all over the world. Experience inspiring debates, Q&As and educational programmes. Meet directors, activists, thinkers, and experts.

From 8 to 16 April in The Hague, at eight satellite locations and online: the international film festival on human rights. Ticket sales start on Thursday, 24 March.

Read more on moviesthatmatter.nl

Cutting Edge Festival | Surprise Night 13 november

Laat je verrassen! Om deze editie van het Cutting Edge festival nog avontuurlijker te maken én omdat ProJazz dit jaar 10 jaar bestaat is zaterdag 13 november tot surprise night gedoopt. Dat betekent dat de inhoud van deze concertavond nog even een verrassing blijft! Wat we wel alvast prijs willen geven is dat we die avond zowel in het Koorenhuis als de gloednieuwe locatie te vinden zijn: Concordia CC. Natuurlijk kun je er op vertrouwen dat het een bijzondere avond wordt die helemaal past in de traditie van het Cutting Edge festival!

Klik HIER om losse tickets voor deze avond te bestellen.

Informatie Studenten- en ooievaarspas:
Reserveer je kortingticket(s) voor 13 november via mail info@projazz.nl.Met je pasje kun je tot 30 minuten voor aanvang concert je ticket ophalen.

Naast losse tickets is een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar voor het hele weekendprogramma van het Cutting Edge Festival. Met dit Yes! it’s weekend ticket krijg je toegang tot alle Cutting Edge concerten op 12, 13 en 14 november. Weekend tickets kunnen besteld worden via DEZE LINK.

Dit concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Koorenhuis en maakt deel uit van de serie ProJazz in het Koorenhuis.

Black Achievement Month 15 oktober| Dipsaus X VPRO Presents: De Goede Immigrant Podcast

De première van de nieuwe podcast-serie van Dipsaus en VPRO. Tijdens het evenement zijn exclusieve fragmenten uit de eerste aflevering van de nieuwe serie te horen en gaat Mariam El Maslouhi in gesprek met schrijver Deborah Cameron over haar podcast-aflevering en hoofdstuk uit De Goede Immigrant.

In 2020 verscheen De Goede immigrant, een bundel die de ervaringen van migratie van niet-Westerse landen naar Nederland vertelt vanuit verschillende perspectieven. De bundel is samengesteld door Dipsaus en uitgegeven door Uitgeverij Pluim. In De Goede Immigrant komen mensen aan het woord over wie vaak gesproken en gedebatteerd wordt.

In een samenwerking met de VPRO presenteert Dipsaus nu een podcast-serie waarin een aantal auteurs van De Goede Immigrant dieper ingaat op hun ervaringen en verhalen. Nicole Terborg gaat met hen in gesprek op basis van hun verhalen.

15 oktober 2021

Ticket prijs : €5

Tijd: 19.30 uur (inloop)
20.00 uur (start programma)
Adres: Hoge Zand 42, Den Haag

KOOP HIER JE TICKETS

Op 15 oktober kunnen bezoekers in Concordia CC een dubbelprogramma in het kader van Black Achievement Month bezoeken. Eerst om 20:00 uur een podcast serie van Dipsaus en VPRO. Vervolgens de film Martin Luther King v.s. the FBI om 21:45 uur in Filmhuis Den Haag. Tickets via deze link. 

Breng je binnenkort een bezoek aan Concordia CC? Naast een ticket is een coronatoegangsbewijs nodig.

UIT Festival was geweldig!

Vol trots blikken we terug op een geslaagde editie van het UIT Festival in Den Haag. Het nieuwe culturele seizoen is weer geopend! Op 5 september hadden we dit jaar niet alleen in het Koorenhuis, maar ook op onze nieuwe culturele hotspot Concordia CC een uitgebreid cultuurprogramma.

Op het programma stonden onder andere: OPERA2DAY, Trio Lincan, Mushroom Mosis, Dipsaus liveshow, Robinson Jouwe en Share! van Sharon Overkamp & band.

Dank aan alle acts en optredens en we kijken nu al uit naar volgend jaar!

Foto’s: Floris Scheplitz

Huis voor Makers

Begin 2021 zijn wij gestart met Huis voor Makers. We gaan daarmee een samenwerking aan met verschillende podium- en performancekunstmakers. Deze makers doorlopen een coaching – en ontwikkelingstraject en richten zich o.a. op het maken van voorstellingen. Onze makers in huis zijn Arnold Baldé, Shah Tabibi, Pauline ten Böhmer & Suzanne Ypma.

De makers zullen de komende periode gebruiken om met elkaar kennis te maken, maar ook hun expertise en manier van werken met elkaar te delen. Door de makers bij elkaar te brengen krijgen ze de mogelijkheid van elkaar te leren, maar ook elkaar te inspireren. Huis voor Makers wil juist door dit soort initiatieven laten zien dat het niet alleen om het maakproces gaat, maar ook de noodzaak van verbinding. Door het opbouwen van een community word je versterkt als maker.

Met Huis voor Makers bieden wij ruimte voor nieuwe grootstedelijke verhalen en perspectieven en leveren een positieve bijdrage aan het makersklimaat in de stad.

Ben jij benieuwd wat onze makers gaan ontwikkelen en wanneer de ‘work in progress’ presentaties plaatsvinden? Check dan onze Instagram pagina. Ben jezelf een maker en nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met artistiek coördinator Rashida Boukhizou | shidaboukhizou@prins27.nl

Wat is Huis voor Makers?
Huis voor Makers is een community voor innovatieve en discipline overstijgende podiumkunstenaars. Het is een thuis voor makers die graag buiten hun comfortzone stappen. Bij Huis voor Makers vinden zij begeleiding op zowel artistiek als zakelijk niveau. Ontwikkeling, verbinding maken en elkaar inspireren staan hierin centraal.

Tijdelijke pop-up cinema in Concordia CC

Het Filmhuis presenteert een exclusieve pop-up cinema in de nieuwste culturele hotspot van Den Haag! Vanaf juni tot het najaar neemt het Filmhuis tijdelijk intrek in Concordia CC.

Binnen een korte tijd hebben beide partijen het oude zalencentrum aan het Hoge Zand een grote metamorfose gegeven waardoor er nu films vertoond kunnen worden.

De foyer heeft een likje verf gekregen, en het café is omgetoverd tot een gezellige plek met een frisse en eigentijdse look.

Wil je weten welke films er draaien? Check dan: https://www.filmhuisdenhaag.nl/agenda

Foto: Floris Scheplitz

Opening Concordia CC door wethouder cultuur

Op 22 april.jl vond de officiële opening van Concordia CC plaats, een nieuwe plek waar verschillende Haagse culturele instellingen zich vestigen. Daarnaast wordt het een ontwikkelplek voor makers en theater. Wethouder Cultuur Robert van Asten was aanwezig om het rode lint door te knippen. Daarmee werd het Concordiagebouw officieel geopend.

Wethouder cultuur Robert van Asten:
“In Concordia CC gaan straks mooie nieuwe initiatieven en samenwerkingsverbanden ontstaan dankzij de mooie mix tussen vaste bewoners en mogelijkheden voor makers, podiumkunstenaars, broedplaatsen of gezelschappen om gebruik te maken van de locatie.”

De opening inclusief een korte rondleiding door het gebouw is via een livestream uitgezonden. Heb jij dit gemist? Niet getreurd, hieronder kun je de livestream terugzien.

Foto: Valerie Kuypers