Nieuwe culturele hotspot in Den Haag: Concordia CC

Sinds mei 2021 heeft Den Haag er een nieuwe culturele hotspot bij: Concordia CC.

Over &CC
Stichting &CC opereert vanuit de Haagse culturele hotspots Het Koorenhuis en Concordia CC, als aanjager, verbinder en facilitator. Vanuit deze locaties bieden we creatieve werkruimtes en activiteiten aan waar verbinding, het verleggen van artistieke grenzen en creatief ondernemerschap centraal staan. Zo dragen we actief bij aan een duurzaam ecosysteem voor de kunst en kunstenaar van de toekomst.

Stukje geschiedenis
Het pand kent een veelzijdige geschiedenis als theater, museum, congreslocatie en vestigde lange tijd de redactie van de Nieuwe Haagsche Courant. In 1995 kocht de gemeente het monumentale pand en deed het dienst als zalencentrum. Het gebouw is zo’n 1.500 m² groot, de theaterzaal met de balkons biedt plaats aan zo’n 300 bezoekers. Op de locatie van Concordia werden door de gemeente al 16 ateliers verhuurd.

Partners
Het pand wordt een thuis- en uitvalsbasis voor OPERA2DAY en Firma MES . Voor de exploitatie van Concordia CC is &CC verantwoordelijk, dat sinds 2013 ook verantwoordelijk is voor de exploitatie van Het Koorenhuis.