Culturele hotspot in Den Haag: Concordia CC

Over Concordia CC
Concordia is een Space to work en Space to meet in hartje Den Haag Centrum bij het Popdistrict. Concordia is een waar kruispunt voor creatieve mensen, jong en oud, dwars door alle culturen heen. In Concordia zijn creatieve werkruimtes en worden activiteiten georganiseerd aan waar verbinding, het verleggen van artistieke grenzen en creatief ondernemerschap centraal staan. Met deze plek dragen we actief bij aan een duurzaam ecosysteem voor de kunst en kunstenaar van de toekomst.

Stukje geschiedenis
Het pand kent een veelzijdige geschiedenis als theater, museum, congreslocatie en vestigde lange tijd de redactie van de Nieuwe Haagsche Courant. In 1995 kocht de gemeente het monumentale pand en deed het dienst als zalencentrum. Het gebouw is zo’n 1.500 m² groot, de theaterzaal met de balkons biedt plaats aan zo’n 300 bezoekers. Sinds mei 2021 is Concordia CC geopend als culturele hotspot.

Partners
Het pand is de thuis- en uitvalsbasis van OPERA2DAY, ROSE STORIES en Firma MES. Voor de exploitatie van Concordia CC is AnnA verantwoordelijk, dat sinds 1 april 2024 ook verantwoordelijk is voor de exploitatie van Het Koorenhuis.