Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

UIT Festival Den Haag

5 september 2021 @ 14:00 20:30

Het culturele seizoen is weer geopend! In het weekend van 3, 4 en 5 september vindt het UIT Festival plaats. Den Haag viert dan de kick-off van het nieuwe culturele seizoen en we kunnen niet wachten! Na een roerige periode in lockdown, mogen we eindelijk weer genieten van het rijke culturele aanbod in Den Haag.

Op zondag 5 september presenteren we in Concordia CC een mooi programma met o.a. Dipsaus en diverse muziekoptredens. Iets verderop, aan de Prinsegracht 27, kun je ook genieten op andere locatie; het Koorenhuis. We hebben daar een divers programma voor jullie samengesteld met o.a. Cultuurschakel, ProJazz, onze eigen makers in huis en spoken word performances van Poetry & Coffee.

Beide locaties zijn op loopafstand en je kunt online een ticket bestellen. Tickets voor het programma kosten € 5 per stuk (kinderen t/m 12 jaar gratis toegang) en zijn voor het gehele programma geldig op beide locaties. Let wel, de zaal heeft i.v.m. Covid-19 een aangepaste capaciteit en bij iedere voorstelling geldt vol is vol.

TICKETS

Host | Sopie Duchess

Ons programma ziet er als volgt uit:

Concordia CC 

14.00 – 14.20 uur | ROSE Stories – HAKUNA Academy presenteert 3 korte films van de eerste lichting filmmakers. HAKUNA Academy is een traject dat jongeren in aanraking brengt met het filmvak. Jongeren die normaal gesproken misschien niet de kans krijgen om naar de kunst- of filmacademie te gaan. Onder begeleiding van professionele filmmakers leren zij alles over het bedenken, schrijven, maken en produceren van hun eigen film.

14.30 – 14.40 uur | OPERA2DAY Regisseur Serge van Veggel vertelt over de productie J.S. Bach – De Apocalyps.

14.50 – 15.20 uur | Lincan Trio; drie professionele muzikanten die authentieke Oost-Europese muziek spelen op de viool, piano en cimbaal. Een breed repertoire van  Mozart, Bach tot liederen uit de Balkanlanden zoals folklore, swingende zigeunermuziek uit Roemenië en Hongarije, jazz (Django Reinhard).

15.30 – 16.10 uur | Mushroom Mosis lanceert zijn nieuwe EP. Een groovy mix van soul, pop en funk.

16.30 – 17.30 uur | Dipsaus liveshow; ‘Van podcast naar boeken. Podcasts als multi-media platform’. Met Ebissé Wakjira-Rouw en Mariam El Maslouhi, oprichters van Dipsaus; een jong platform voor vrouwen van kleur. Tijdens de liveshow wordt gesproken over hoe podcasts zijn uitgegroeid tot uitgevers met Dipsaus zelf als voorbeeld. Met gasten uit de mediawereld, zoals Sayonara Stutgard (medeoprichter uitgeverij Chaos) en Aminanta Minte (oprichter Alien Mag) gaan de dames het gesprek aan over innovatie van media vanuit de perspectief van vrouwen van kleur.

17.40- 18.10 uur | Robinson Jouwe; pianist, zanger en schrijver. Geïnspireerd door Joni Mitchell, Nina Simone en Diana Krall. Van soulvolle ballads tot swing, over hoop, liefde, queerness en je plek opeisen in deze wereld.

19.15 – 20.00 uur | Share! met Sharon Overkamp & band; deze zomer bracht ze haar debuut EP ‘13’ uit op CD. Een reis door mood swings met rock, pop, reggae en soulinvloeden, eindigend met een lach op het gezicht. Middels deze weg hoopt Share! een hand te geven aan hen die het nodig hebben om ook hun verhaal te delen.

Adres: Hoge Zand 42, 2512 EM Den Haag

Het Koorenhuis

14.30 – 16.15 uur | Cultuurschakel presenteert Moves Haaglanden, James Owie en MounaMay Dance School.

17.00 – 18.00 uur | Huis Voor Makers met Arnold Baldé, Shah Tabibi en Pauline ten Böhmer & Suzanne Ypma. Deze makers, die in de afgelopen maanden een ontwikkelingstraject hebben gevolgd, geven een inkijk in hun ‘work in progress’. Huis voor Makers is een community voor innovatieve en discipline overstijgende podiumkunstenaars. Het is een thuis voor makers die graag buiten hun comfortzone stappen.

19.15-19.45 uur | Poetry & Coffee met oa. Sabrine Fathi,Reno Els, Faraway artist en Rubi Love. Poetry & Coffee is een poëzie- en muziekplatform met verschillende vormen van dichtkunst en spoken word, en vooral zoekt naar de verbinding tussen het publiek & woordkunstenaars.

20.00 – 20.30 uur | ProJazz presenteert Susanne Abbuehl & pianist Wolfert Brederode. Susanne is een internationaal veelgeprezen zangeres (Edison award, Swiss Music Prize, European Jazz Musician of the Year 2017), bracht opnames uit (ECM Records) en is een ervaren docent.

Adres: Prinsegracht 27, 2512 EW Den Haag

 

Gegevens

Datum:
5 september 2021
Tijd:
14:00 – 20:30
Site:
https://shop.simpleticket.eu/?eventid=Yw9g7ePx